Intresset är stort inför årets Swedental

16 – 18 november 2022 går Swedental och Odontologisk Riksstämma – svensk tandvårds viktigaste mötesplats av stapeln i Göteborg. Ett stort intresse från bland annat den skånska tandvården visar på ett växande intresse över hela landet.

 

Inom tandvården är ny teknik och nya upptäckter ytterst viktigt. Delvis för att tandhälsa är essentiellt men även för att utvecklingen i branschen rör sig framåt snabbt. Det finns höga krav på alla aktiva aktörer att hålla sig ajour med de senaste nyheterna och det ökar därmed behovet av att besöka Swedental.

 

Vi tog pulsen på tandvården i Skåne, som nu riktar blicken mot Swedental i Göteborg.

 

Oral Care i Skåne deltar i årets Swedental med ett brett spann av yrkesgrupper.

 

– Vi både ser fram emot Swedental mycket och tycker att det är en betydande mötesplats att vara på. Ny kunskap är jätteviktig inom tandvården eftersom den utvecklas hela tiden. Därför måste vi vara där. Vi tar även med oss en bredd av yrkesgrupper från chefer och administratörer till tandläkare, tandhygienister och sköterskor. Vi ser alltid till att vara på Swedental, säger Muthander Dahkil, regionchef på Oral Care Skåne.

 

Anders Linderoth är vd på Tandtekniska Laboratoriet i Ystad och kommer att befinna sig på Swedental med 32 av sina kollegor.

 

– Vi ser ett stort värde i att ses fysiskt. Digitala möten i all ära men inget slår det fysiska mötet. Vi är 33 stycken, vilket är mer än hälften av våra medarbetare, som tar en buss från Ystad och åker upp tillsammans. Vi ser fram emot alla trevliga personliga möten, utvecklande samtal och utbildningar, utställningarna och underhållningen. Vi vill titta på alla digitala nyheter och träffa kunder och leverantörer, säger Anders.

 

Även Folktandvården i Skåne planerar ett besök till Swedental 2022.

 

– Swedental är ett unikt tillfälle att uppdatera sig inom odontologins ämnen och ny dentalutrustning. Göteborg är också geografiskt ett fördelaktigt läge för oss. Vi kommer att åka dit och ser fram emot alla personliga möten och givande föreläsningar. Det finns också ett stort värde i att få möta alla gamla och nya kollegor, säger Erik Markman, klinikchef på Folktandvården Skåne.

 

Swedental tar plats på Svenska Mässan 16 – 18 november 2022.

 

________________________________________


Om Swedental

Odontologisk Riksstämma och Swedental är Nordens viktigaste mötesplats för svensk tandvård. Nästa genomförande är på Svenska Mässan i Göteborg 16-18 november 2022. Odontologisk Riksstämma och Swedental är ett arrangemang av Svenska Mässan och Svenska Tandläkare-Sällskapet i samverkan med FSD, Föreningen Svensk Dentalhandel. Mötesplatsen består av en kongressdel (Riksstämman) och en mässdel (Swedental).

Läs mer: https://swedental.se/