Utställarartikel: Framtidens drömklinik är här!

Drömmer du om kortare behandlingstid, billigare materialkostnader, noggrannare diagnosticering och smidigare arbetsflöde? Det är några av fördelarna med att digitalisera din tandvårdsklinik. Tekniken utvecklas ständigt framåt, men mycket finns redan på marknaden idag. Många använder idag sensorer för intraoral röntgen och avtryckstagningen är ett av behandlingsmomenten som just nu genomgår en stor digitaliseringsprocess.

Tänk dig att patienten checkar in och får en grundlig undersökning med intraoral scanner och cbct-röntgen. Du gör sedan en behandlingsplan med hjälp av digitala planeringsverktyg och fräser en krona direkt på kliniken. Patienten blir färdigbehandlad under en och samma dag – det är faktiskt möjligt idag! Även behandlingsstolarna blir mer och mer digitaliserade. Du kan följa stolarnas användning i smarta mjukvaror och automatisera dina personliga inställningar. Planmecas innovativa utrustning är en del av ”Världens smartaste tandklinik” – Folktandvården i Västerbottens nya klinik Idun i Umeå – som fungerar som en testbädd för digitala lösningar inom tandvården. Kom och se ett smakprov av den smarta kliniken på mässgolvet under Swedental.