7 tips inför ett lyckat besök på Swedental - Per Ahlberg, redaktör Dental24

Många tycker kanske att åka på Riksstämman och Swedental är ett skönt avbrott i vardagen. Det är det ju också, men det kan bli mycket mer än så om man bara tänker efter lite före…

Mässan brukar ofta vara en start på något nytt. Utvecklingen går fort och det kan vara svårt att hänga med i alla nyheter. Mässan kan då vara ett bra tillfälle att stanna upp och prova något nytt. Men det gäller att man spenderar sin tid rätt för det finns säkert många intressanta saker som pockar på din uppmärksamhet.

Förberedelser, närvaro och uppföljning:

 1. Förbered dig innan du är på plats
  Gå igenom programkatalogen noga.
  Är ni flera från kliniken på mässan? Fördela uppgifter ”att göra”/bevaka.
 2. Boka in önskade möten
  Avsätt tid till viktiga möten.
 3. Strukturera din tid
  Gör en plan hur du skall disponera din tid på plats.
 4. Genomför planen på plats
  Missa inga viktiga möten, besök, föreläsningar, aktiviteter…
 5. Knyt nya kontakter
  På mässan finns både kunskap, nyckelpersoner och många produkter på plats.
 6. Sammanfatta
  Efter besöket, reflektera vad ditt besök har resulterat i och vad detta innebär för din verksamhet.
 7. Återkoppla/följ upp
  Följ upp det du påbörjat och genomför på hemmaplan. Behöver du mer information? Kontakta de som du tycker är mest intressanta att samarbeta med.

 

På Swedental finns det många gamla kollegor, studiekamrater och leverantörer. Det gör att du säkert får trevligt – men vill du dessutom ha nytta eller något nytt med dig hem till vardagen då får du nog vara lite strukturerad.

Välj rätt dag/dagar!

Välj en eller flera dagar beroende på syftet med ditt besök.

Onsdag bästa dagen på mässan?

På onsdagen är det normalt lite lugnare på utställningen, personalen i montrarna lite mer alerta och du får möjlighet att diskutera dina behov och önskemål i lugn och ro. Kanske hittar du något du vill veta mer om?

Torsdag – perfekt dag för många nya intryck

Under torsdagen ökar trycket och allt fler dyker upp på mässan. För de morgonpigga finns det stora möjligheter att få mer tid till att prata igenom nya eventuella lösningar. Eller varför inte kombinera mässbesöket med en intressant föreläsning?

Fredag – en hektisk fredag

På fredagen är det mer hektiskt och vanligtvis står alla och pratar med alla. Ljudnivån brukar också bli hög i utställningshallen. Du träffar garanterat någon du känner rent spontant eller varför inte boka ett möte med någon som du verkligen vill träffa?

Ha ett givande mässbesök!

/Per Ahlberg

 

Per Ahlberg är till vardags redaktör för nyhets- och kunskapssajten Dental24 och har under många år arbetat med marknadsföring och försäljning av medicintekniska produkter och tjänster. Per har också varit Business Manager för fackmässor på Svenska Mässan och upplevt många intressanta och lärorika mässor/utställningar.