Detta hände under Swedental i Göteborg 2015

Under mässan 2015 ökade Swedental besöksiffran med 25 procent och Odontologiska Riksstämman var helt utsåld. Utställarna vittnar om en supermässa:

– Den bästa vi varit med på, säger Per Mårtensson, VD på Dentalmind. 14 390 dagsbesök noterades på Swedental på Svenska Mässan, som avslutades i lördags. Det är den näst högsta besökssiffran i mässans 42-åriga historia. Odontologiska Riksstämman samlade 5 200 deltagare mer än dubbelt så många som vid de senaste årens riksstämmor.

– Västra Götalandsregionen och Sörmland bjöd in all tandvårdspersonal, det betydde förstås mycket, säger Maria Sterner, affärsansvarig för Swedental.

– Alla viktiga aktörer har varit på plats, det är vi glada för. Vi har haft ett högt tryck hela tiden, både på mässgolvet och på olika sociala aktiviteter, såväl i våra egna lokaler som ute på stan.

Röster från några utställare på Swedental 2015

Totalt medverkade 215 utställare på nettoytan drygt 6 000 kvadratmeter, även det en markant ökning. Så här tyckte några av dem:

Pär Mårtensson, VD, Dentalmind

”Vi har varit med i 22 år och jag kan inte minnas en bättre mässa! Det gäller både antalet besökare och kvaliteten på besökare. Vi har fått många nya kontakter. Vi ser redan fram emot 2018, nästa gång mässan går i Göteborg.”

Henrik Bonebjär, marknadsföring, Unident

”En mycket lyckad mässa för oss, det har varit full rulle från första stund! Vi har märkt ett stort intresset för våra produkter och har haft en perfekt mix av nya och befintliga kunder. Definitivt den bästa mässan hittills i Göteborg.”

Anne-Kristin Ottosson, nordic general manager, TePe Munhygienprodukter

”Vi valde att presentera en stor nyhet på årets Swedental: i samband med företagets 50-årsjubileum donerar ägarfamiljen Eklund 50 miljoner kr till en ny stiftelse för odontologisk forskning och utbildning. Vi bjöd på bubbel i montern och fick ett mycket bra genomslag. Vår satsning på Swedental, med utökad monter, är den största vi gör i Norden i år. Och vi känner att vi träffat helt rätt!”

Jan-Åke Österlund, mässansvarig, DAB Dental

”I år var vi med för 40:e gången och årets mässa var en av de absolut bästa. Jag kan t ex inte minnas att det någonsin tidigare varit så mycket folk på torsdagen, alltså mässans första dag. Fredagen blev ännu bättre, men det är mer normalt. Vi hade fyra montrar, totalt över 300 kvadratmeter, och tusentals besökare. Det kan t ex illustreras av att vi bjudit på över 3 000 koppar kaffe. För oss är Swedental årets viktigaste exponeringstillfälle och vi är, totalt sett, mycket nöjda.”

Niklas Brodin, Sverigeansvarig, Dentsply

”En väldigt trevlig mässa! Vi har haft ett jämnt flöde av besökare och gjorde även en stor ’After Dent’-satsning med 350 inbjudna gäster, förlagt till en krog på Avenyn. Just cityläget och närheten mellan mässa, hotell och restauranger är en enorm styrka för Swedental i Göteborg. Vi är absolut med igen 2018.”

Bilder från 2015

Bildarkiv